bob de bouwer

Ik heb de beschikking over mijn eigen Bob de Bouwer!
Ik heb de beschikking over mijn eigen Bob de Bouwer!

Zoals wel meer dingen in ons leven een beetje (boel) gaan veranderen met de komst van de mini-Chifff, ontsnapt ook ons huis niet aan de nodige aanpassingen. En wat is het dan fijn om je eigen handy man tot je beschikking te hebben!

Mister Chifff had namelijk ook onder de naam Bob de Bouwer door het leven kunnen gaan. Nooit geweten voordat ik met hem in zee ging, maar wat ben ik daar toch zoooo ontzettend blij mee… Ondergetekende is geboren met twee linkerhandjes, kan nog geen steeksleutel van een waterpomptang onderscheiden en heeft uit veiligheidsoverwegingen tot op heden nog nooit een boor ter hand genomen. Ik bedoel maar!

Nee dan mister Chifff. Hij is door de ooievaar afgeleverd met een decoupeerzaag in zijn luiertje en kan werkelijk alles wanneer het op klussen aankomt. Het zit bij mijn allerliefste Bob de Bouwer in de genen, zijn hele familie vindt het leggen van een houten vloer, inzetten van nieuwe ramen, plaatsen van een keuken, een fluitje van een cent. Had ik al gezegd dat ik hem never nooit meer laat gaan!? 😉

Laatst kwam ik er achter dat het verschil in klustechnische achtergrond ook tot wrijving kan leiden. Mister Chifff wilde graag even naar de bouwmarkt, hij had namelijk wat spulletjes nodig voor de luiken die hij ging maken voor de kamer van mini-Chifff. Of hij even alleen zou gaan? Nee joh, ik wilde perse mee, om de verf uit te zoeken voor een muur in hetzelfde kamertje. Dat heb ik dus geweten…

De verf voor het muurtje was zelfs voor een besluiteloos typje als ik vrij snel uitgekozen (lees: binnen 10 minuten). Maar toen bleek ik me behoorlijk vergist te hebben in het ‘even wat spullen uitzoeken voor de luiken’. Onze Bob spendeerde ongeveer per gangpad een kwartier aan snuffelen, vergelijken en uitkiezen. En ik kan je verzekeren dat er in een gemiddelde bouwmarkt heeeeel wat gangpaden te vinden zijn!

Kortom; de volgende keer blijf ik mooi thuis en mag mijn Bob zich helemaal uitleven in de bouwmarkt met scharnieren, houten platen, schroeven, schuurmachines, klopboren, kitspuiten, cirkelzagen et cetera. Ik gebruik die tijd wel nuttig om lekker vanaf de bank online te zoeken naar wat leuke uitbreiding voor de garderobe van de mini-Chifff…

This entry was posted in blog, Dutch blog, Just because and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to bob de bouwer

 1. MvO says:

  Lieve familie B. de Bouwer, duidelijk dat de laatste klusloodjes het zwaarst klinken….. succes nog even! Mini Chifff wondertje is on the way! x

 2. mevr. Slijper says:

  tja, lastig…. Maar ehhh, mag ik bdb een keertje lenen?

 3. Gr@nnie says:

  Hahahhah meneer Chifff heeft een andere shop-habbit dan jij he? Have you met your match! 😉

  Hmm misschien is het niet eens een heel onverstandig idee als mijn hamster een keer mee tuft met mr. Bob de Bouwer. Aangezien we echt wel terug willen naar A’dam zal er een hoop geklust worden in de nabije toekomst!

  Big X!

 4. Jeanique says:

  Lol! Herkenbaar!! Dat van de uren in de bouwmarkt dan, want ik ben gelukkig zelf ook redelijk handig. Ik ben er nu op ingesteld, bezoekje bouwmarkt, ook als je even snel moet, duurt minstens 1,5 uur. Dat is ook omdat mijn lief van te voren niet precies uitrekent wat hij moet hebben en dan met een briefje waar onduidelijke maten op staan in de winkel pas begint te rekenen. Meestal eindigt zo’n uitstapje voor mij op een eetkamer stoel van de nieuwe collectie “He schatje, deze zit lekker, zullen we hem nemen?” 😉

 5. Pingback: Lost & found

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *